Sunday, March 1, 2009

Päev 12. 01.03.2009 – Hue

Öörong jõudis Hanoisse kell 4.40 hommikul, põrutasime kohe edasi lennujaama – kell 7.10 läks lennuk Huesse. Veidi peale 8 olime juba kohal (reisimine on tänapäeval ikka suht lihtne).

Hue on linn Kesk-Vietnamis u 1000 km Saigonist ja 650 km Hanoist. Hue oli kunagi Lõuna-Vietnami pealinn ja seega olulisel kohal Vietnami ajaloos.

Linnas on väga võimas tsitadell – küllaltki suure ala peal ja koosneb paljudest kenadest hoonetest, parkidest ja tiikidest, kindluse ümber ja kohati ka seda läbivalt on müürid ja väga detailirohkelt kaunistatud väravad. Muus osas ei paku Hue turisti jaoks Hanoile ja Saigonile midagi täiendavat. Ühepäevane reis sellesse linna täiesti piisab. Meiegi sõidame homme edasi Hoi Ani.

Võtsime täna aega ka hotelli basseini ääres veidi pikutada ja ka väike suplus teha. Päikesega sai küll veidi liiale mindud – oleme praegu nagu kaks indiaanlast :) Loodetavasti ei hakka nahka palju maha tulema :)

Õhtusöögi kohana võib kindlasti soovitada Y Thao Gardenit. Seal pakutakse ainult set menüüd, mis koosneb 8 käigust. Aga kõik söögid olid väga-väga head. Ja üks set maksab ainult u 8 dollarit… Peenemad kohad kaunistavad siin sööke väga huvitavalt. Nt Y Thao Gardenis toodi meile kõigepealt kevadrulle, mis olid tikkudega kinnitatud „paabulinnu” selga. Paabulinnu keha oli tehtud ananassist; kael, pea, tiivad ja sabasuled porgandist. Nägi välja nagu päris lind. Halong Bay laeva peal toodi meile lauda krevetid, mis olid pandud lillevaasi külge rippuma. Alles mingi aja pärast pani keegi tähele, et lilled ei olnudki päris lilled, aga pikkade tikkude otsa olid tehtud õied porgandist, punasest piprast ja muudest köögiviljadest. Aga need nägid nii lillede moodi välja, et ilma neid uurimata poleks arugi saanud.

Üks väike kõrvalepõige veel Vietnami söögikultuuri. Siin praktiliselt puuduvad piimatooted. Ühed kanadalased rääkisid, et nad said kohalikust itaalia restoranist isegi pizza ilma juustuta…

No comments:

Post a Comment