Wednesday, March 4, 2009

Päev 13. 02.03.2009 – Hue ja Hoi An

13nda päeva auks otsustasime kauem magada hommikul. Peale ärkamist sõime hommikusööki kohas, mis oli ilmselt mõeldud ainult kohalikele, sest inglise keelt seal keegi ei rääkinud. Aga omad asjad saime aetud. Käisime natuke niisama linnas ringi ja kell 2 viidi meid juba Hoi Ani bussi peale.

Esmapilgul tundus buss suht jube, aga pärast selgus, et täitsa korralik. Ma pole küll Eestis enam aastaid bussiga sõitnud, aga ülikooliaega meenutades tundub, et tolleaegsed pikamaa liinibussid olid kohati ikka ebamugavamad. Sõit võttis muidugi kaua aega – Hue ja Hoi Ani vahemaa peaks olema umbes 100 km, aga sõit võttis jällegi nii 4 tundi. Sealhulgas küll 20-minutine peatus.

Peatuskohas müüs üks tädi igasugust träni. Aga kuna ta kogus välismaist raha, siis ostsime talt Eesti kroonide eest veidi jubinaid (käevõrud jms). Tal juba oli olemas Eesti 10- ja 2-kroonine. Andsime lisaks viieka.

Teekond viis läbi ka Danangi linnast, mis on Kesk-Vietnami üks suuremaid linnu. Seal me ei peatunud, aga paistis hästi kena mereäärne linnake.

Tee peal sadas kohati vihma, aga õnneks see lakkas enne kui Hoi Ani jõudsime. Hoi Anis viis buss meid suhteliselt oma hotelli lähedale, peale väikest otsimist kitsastel kõrvaltänavatel leidsime selle üles. Receptionis oodati meid juba kärsitult, receptionist igatahes ütles, et ta oli juba helistanud teistesse oma keti hotellidesse, et ega me midagi segi pole ajanud :) Hästi energiline chick oli.

Hoi Ani hotellituba on parim siiani olnutest – meil on lausa oma rõdu kolmandal korrusel tänava kohal, kus saab õhtust tänavaelu vaadata ja koksi juua. Hotell asub küll päris kesklinnast veidi eemal, aga paraja jalutuskäigu kaugusel, nii et see ei häiri. Hoi An on piisavalt väike linn.

Hotelli kõrval on väga hea söögikoht nimega Cafe 43. Võtsime õhtusöögiks 4-käigulise set menüü. Kevadrullid olid eriliselt hästi tehtud. Lisaks väga headele söökidele on see koht ka uskumatult odav. 4-käiguline õhtusöök kahele inimesele pluss joogid läks kokku u 70 eeku…

Tegime ka väikse ringi õhtuses linnas. Esmamulje oli väga hea, vanalinnas liiklus peaaegu puudus, nii et sai rahulikult jalutada ja ringi vahtida. Tundub olema suur ostulinn, ja vahelduseks mitte ainult turistiträni, aga ka korralikumaid asju – hästi palju rätsepatöökodasid oli. Antakse ette a la Voguest välja lõigatud pildid, et vali välja, millist tahad, et teeme 24 tunniga valmis. Samuti on võimalik endale ise jalanõud disainida, kõik tehakse järgi…

Läbi linna voolab väike jõgi, kuhu on paigaldatud erinevate loomade ja müütiliste olendite valgustatud kujud. Tänavatel ripub hästi palju punaseid laternaid – mitte küll selle tähendusega, mis Amsterdamis :)

No comments:

Post a Comment